Windows 10 Spring Creators Update

By 10 april 2018Nieuws
Windows 10 Spring Creators Update

De nieuwste update van Microsoft staat klaar! Vanaf 30 april kun je de Windows 10 Spring Creators Update downloaden. De update bestaat vooral uit kleine verfijningen van de interface en diverse bestaande features. We lichten een aantal wijzigingen in deze blog kort toe. Daarbij hebben we gekeken naar de invloed van de wijziging op algemeen dagelijks computergebruik. Wat ga je merken van de Windows 10 Spring Creators Update? En wat is handig om te weten? We vertellen het je graag!

Tijdlijn

De grootste wijziging is de toevoeging van de Tijdlijn. In je taakbalk wordt een nieuwe knop toegevoegd en daarmee kan de Tijdlijn geopend worden. Via de tijdlijn kun je tot wel dertig dagen terugkijken welke documenten, websites en apps je geopend hebt. De Tijdlijn is echter wel afhankelijk van de ondersteuning door programma’s van andere ontwikkelaars. Oftewel: de ontwikkeling van andere programma’s bepaalt of deze ook daadwerkelijk zichtbaar zijn in de Tijdlijn.

Privacy

De Consumentenbond was eerder erg kritisch over de privacyinstellingen van Windows 10. In de Spring Creators Update zijn de privacyinstellingen voor de gebruiker gunstiger ingesteld. Het privacymenu (in het menu Instellingen) is ook aangepast en geeft daarmee een duidelijker overzicht van de gegevens die verzameld en gedeeld worden met Microsoft en haar advertentienetwerk. Behalve het volledig uitschakelen van het verzamelen van deze telemetriegegevens, is het nu ook mogelijk om alle diagnostische gegevens van het systeem te wissen.

Concentratiehulp

De Stiltetijd bestond in de vorige versie van Windows 10 al, maar is nu omgedoopt tot de Concentratiehulp. Deze instelling geeft je de mogelijkheid om bij bepaald gebruik, bijvoorbeeld tijdens een presentatie of gamen, geen meldingen te ontvangen. Je kunt aangeven tussen welke tijden of bij welke activiteiten je niet gestoord wilt worden. Een kleine wijziging in deze Windows 10 update, maar wellicht een hele handige!

Computer updaten

Vanaf 30 april is de Windows 10 Spring Creators Update beschikbaar; je krijgt dan vanzelf een melding op je computer. Lukt het je niet om je computer te updaten? Of wil je voor de zekerheid een back-up maken? Neem dan contact met ons op.