Achtergronden

Verhalen achter ons werk, publicaties en tips!

Office 2019

By | Blog, Nieuws

Windows heeft een nieuwe versie van Office uitgebracht, namelijk Office 2019. Deze versie is een standalone versie van Office, ter vergelijking:Office 365 werkt op abonnementsbasis. Je betaalt dan maandelijks of jaarlijks voor toegang tot alle Office-software, die regelmatig van updates worden voorzien. Met een Office 365 abonnement beschik je altijd over de nieuwste versie van Office. Office 2019 wordt gezien als de opvolger van Office 2016. Drie jaar aan updates, die Office 365-gebruikers al hebben gekregen, zijn gebundeld in een eenmalige release. Daar betaal je één keer voor en er komen daarna geen nieuwe functies meer bij.

Lees meer

Stage Niels Vermeulen

By | Blog, Team

Mijn naam is Niels Vermeulen, ik ben geboren in Heeswijk-Dinther maar opgegroeid in Veghel. Ik ben een sportieve en sociale 21-jarige jongen die graag zijn handen uit zijn mouwen steekt. Mijn vrije tijd besteed ik het liefste aan voetballen, gamen en stappen met mijn vrienden.

Lees meer

Ransomware verwijderen

By | Blog, Nieuws

Ransomware… een onderwerp dat regelmatig in onze blogs terugkomt. Dat is niet voor niks! Ransomware is een onopvallend en vervelend virus dat via zogenaamde e-mails van bijvoorbeeld KPN, Interim Justitia of Wehkamp verspreid wordt. Het virus versleutelt alle bestanden op je computer of laptop. Totdat je een flinke som geld betaalt, kun je niets met de versleutelde bestanden doen. Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van ransomware zorgde ervoor dat we opnieuw een blog over dit onderwerp wilden schrijven.

Lees meer

Efficiënt werken

By | Blog, Nieuws

We voeren werkzaamheden graag efficiënt uit. Ofwel, we behalen graag een goed resultaat zonder daar onnodige uren, inspanningen of kosten aan te spenderen. Tot onze werkzaamheden behoren onder meer probleemoplossing, onderhoud en optimalisatie, maar ook installaties en advies op het gebied van computers en thuisnetwerken. Doordat we van onze hobby ons werk hebben gemaakt, zijn we bevlogen en enthousiast. Iedere organisatie is anders en de computerproblemen vragen vaak om een persoonlijke oplossing. We denken daarom graag mee en bekijken hoe we het probleem zo efficiënt mogelijk kunnen oplossen.

Lees meer

Zakelijk tabletgebruik

By | Nieuws

We zijn veel onderweg en willen echt geen zware laptop meesjouwen. Lichte en krachtige laptops zijn vaak erg duur. Een tablet is dan een relatief goedkope(re) oplossing. Ideaal om snel aantekening te maken tijdens een overleg. Misschien heb je voor je kantoorwerk een grotere of krachtigere computer nodig en is een tablet dan niet handig. Met de synchronisatiefuncties van Office 365 kun je bestanden, e-mails en agenda’s overal openen, bekijken en bewerken. Je zou dus kunnen kiezen voor een tablet onderweg en een grotere computer op kantoor. We lichten, in onderstaande alinea’s, twee tablets uit die onze voorkeur hebben. Maar we denken graag met je mee om voor jouw persoonlijke situatie een geschikte tablet te vinden.

Lees meer
Lenovo

Waarom kiezen wij steeds vaker voor Lenovo?

By | Nieuws

De markt is continue in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Naast onze reguliere werkzaamheden voor klanten besteden we daarom ook veel tijd aan het monitoren van de laatste ontwikkelingen. Zo merken we de laatste tijd dat de modellen van Lenovo steeds meer concurreren met de modellen van HP. We zijn en blijven erg tevreden over HP maar merken dat we, afhankelijk van de vraag, steeds vaker Lenovo verkopen. Lenovo is een vrij onbekend merk en we vertellen je er daarom graag iets meer over.

Lees meer

Telefoongesprekken versleutelen

By | Nieuws

Rondom de veranderingen en discussie op het gebied van privacy heeft Voys ervoor gekozen om encryptie van telefoongesprekken mogelijk te maken. Zo is het dankzij de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017) mogelijk dat inlichtingendiensten telecom providers kunnen hacken en zo gesprekken van klanten kunnen afluisteren. Voys-klanten kunnen hun telefoon encrypten en daarmee hun telefoongesprekken versleutelen.

Lees meer

Checklist reparatie computer

By | Nieuws

Het is altijd balen als je problemen hebt met jouw laptop of computer en deze gerepareerd moet worden. Om de reparatie zo spoedig mogelijk te laten voorlopen, hebben we een handige checklist voor je gemaakt. Als je je spullen volledig aanlevert, kunnen we sneller en eenvoudiger aan de slag met jouw computer.

Lees meer

Het dWise team op pad!

By | Team

Een fijne samenwerking met onze collega’s bij dWise vinden we erg belangrijk. Regelmatig gaan we dan ook met zijn allen iets doen. Meestal verspreiden we dat over het hele jaar. Maar dit keer hadden we toevallig in korte tijd twee hele leuke uitjes. Op zondag 8 juli gingen we ter ere van het 15-jarig jubileum van dWise naar festival We Are Electric in Liempde en op dinsdag 10 juli gingen we de uitdaging van een Escape Room in Eindhoven aan. Twee toffe uitjes!

Lees meer
Waterschade laptop

Help! Mijn laptop heeft waterschade…

By | Nieuws

Waterschade… een breed begrip. We gaan het in deze blog niet hebben over waterschade die aangericht wordt door bijvoorbeeld een overstroming. Dat komt in Nederland nu eenmaal niet zo vaak voor. En dan is de schade aan je laptop waarschijnlijk niet je hoogste prioriteit. In deze blog willen we het wel hebben over waterschade aangericht door het knoeien van koffie of thee over je laptop. Want wat moet je dan doen? En wat houdt deze schade in?

Lees meer
glasvezel netwerk

Glasvezelnetwerk in bedrijfspand

By | Nieuws

Ondernemers op ’t Duin in Schijndel herkennen het misschien wel… niet ieder bedrijfspand heeft een aangesloten glasvezelnetwerk. Ook Van de Oetelaar Metaal stootte tegen dit probleem aan toen zij besloten een extra bedrijfspand te bezetten. Het probleem leek eenvoudig op te lossen. De bedrijfspanden van Van de Oetelaar Metaal staan immers tegenover elkaar. Er zou alleen een glasvezelkabel onder de weg door gelegd moeten worden zodat ook het nieuwe bedrijfspand zou beschikken over snel internet.

Lees meer
oververhitting laptop

Computerproblemen door warmte

By | Nieuws

De zomermaanden brengen vaak veel goeds. Onder meer een heerlijk zonnetje, barbecueën met vrienden en een ontspannen vakantie. In de zomer breng je logischerwijs meer uren door in de buitenlucht. Wat dacht je van in de tuin op je laptop werken in plaats van op kantoor? Lekker in dat warme zonnetje. We smeren onszelf in, zorgen ervoor dat we voldoende drinken en we zoeken regelmatig de schaduw op.

Maar kan je laptop eigenlijk wel tegen die warmte? We willen uiteraard dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je mobiele computer en daarom geven we je enkele tips die je kunt toepassen tijdens dat verrukkelijke zomerweer.

Lees meer
HP Probook 450

Waarom kiezen wij voor laptops, computers en servers van HP?

By | Nieuws

We zijn erg kieskeurig. Zeker als het gaat om de producten die we verkopen. Daarnaast is de markt continue in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De selectie van producten die wij verkopen verandert daarom regelmatig. In de afgelopen jaren hebben een aantal merken en producten onze voorkeur gekregen. HP is een van die merken. We verkopen al meerdere jaren laptops, computers en servers van HP. Met name de HP Probook 450 heeft onze voorkeur. Van deze laptop zijn er inmiddels vijf generaties! Dat is toch wel een blog waard?

Lees meer
Windows 10 Spring Creators Update

Windows 10 Spring Creators Update

By | Nieuws

De nieuwste update van Microsoft staat klaar! Vanaf 30 april kun je de Windows 10 Spring Creators Update downloaden. De update bestaat vooral uit kleine verfijningen van de interface en diverse bestaande features.We lichten een aantal wijzigingen in deze blog kort toe. Daarbij hebben we gekeken naar de invloed van de wijziging op algemeen dagelijks computergebruik. Wat ga je merken van de Windows 10 Spring Creators Update? En wat is handig om te weten? We vertellen het graag!

Lees meer

Snel internet in het buitengebied

By | Nieuws

We schreven eerder al een blog over wifi in elke uithoek van huis of kantoor. Voor velen van ons is snel internet door middel van een glasvezeldienst vanzelfsprekend. We raken zelfs geïrriteerd als het even niet werkt. Maar woon je in het buitengebied, dan is dat snelle internet en die glasvezeldienst helemaal niet vanzelfsprekend!

Lees meer
General Data Protection Regulation

General Data Protection Regulation

By | Nieuws

De GDPR (General Data Protection Regulation), ook wel AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) genoemd, heeft effect op alle organisaties binnen de EU die persoonlijke data verwerken. Alle organisaties moeten vanaf mei 2018 kunnen aantonen welke persoonsgegevens zij verzamelen, hoe deze data wordt gebruikt en hoe men de data beveiligt. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een veel omvattende wet. dWise Computers kan bijdragen aan een klein onderdeel van deze wet. Namelijk het beveiligen van persoonlijke data die online staat. Daarom willen we je in deze blog graag meer vertellen over de encryptie van persoonlijke online data.

Lees meer
Paardrijden dWise Computers

Teambuilding

By | Team

Uitdagingen gaan we niet snel uit de weg… en we staan er altijd voor open om ons team beter te leren kennen. Een uitje onder het mom van teambuilding. Omdat we al veel op kantoor zitten, zoeken we graag de buitenomgeving op of gaan samen sporten.

Lees meer
Voys

Telefoniestoring bij Voys

By | Nieuws

Door een storing bij de toeleverancier British Telecom (BT) was er vrijdag 19 januari voor klanten van Voys geen inkomend telefonieverkeer mogelijk. Voys is juridisch niet aansprakelijk voor de gevolgen van deze storing omdat er sprake was van overmacht maar betreurt het ten zeerste dat haar klanten overlast hebben ondervonden. dWise Computers is al enkele jaren klant bij Voys. Een zeer betrouwbaar telefoniebedrijf met fijne en open bedrijfsvoering waar we graag mee samenwerken.

Lees meer
Netneutraliteit

Netneutraliteit in Amerika afgeschaft

By | Nieuws

Ondanks veel kritiek van bedrijven en organisaties heeft de FCC (Federal Communications Commission) netneutraliteit in Amerika afgeschaft. In 2015 werden er regels bedacht om er zeker van te zijn dat iedereen gelijkwaardige toegang heeft tot alle informatie die op internet beschikbaar is. Met afschaffing van deze regels mogen telecomproviders in Amerika zelf bepalen welke content zij op hun netwerk prioriteit geven of zelfs niet laten zien.

Lees meer
Back-up maken

Back-up case

By | Nieuws, Ransomware

Heb jij er wel eens over nagedacht wat er gebeurt wanneer je een cryptovirus krijgt? Een cryptovirus is onderdeel van ransomware en gijzelt al je bestanden. Als je verbinding met een server of Nas hebt, worden ook deze bestanden gegijzeld. Vaak is er maar 1 oplossing en dat is bitcoins betalen. Niet alleen virussen brengen je bestanden in gevaar… wat als er brand uitbreekt? Je hebt al je belangrijke gegevens opgeslagen op je computer, maar die is weg. Wat dan?

Lees meer

ESET ontdekt Android-virus

By | Nieuws

Een groot aantal Android toestellen is geïnfecteerd met een virus. ESET ontdekte het virus en kwam erachter dat dit virus verspreid werd via verschillende apps in Google Play. De grootste boosdoeners zijn nieuws-apps en apps om je toestel op te schonen. Het virus probeert inloggegevens van bank-apps te stelen en zo toegang te krijgen tot je bankrekening. Ook kan het een neppe applicatie van je bank installeren en daarmee Sms-berichten lezen en die scannen naar codes om een overboeking te kunnen bevestigen.

Lees meer
notificaties personaliseren

Tip voor Windows 10: notificaties personaliseren

By | Nieuws

Wist je dat je de notificaties (meldingen) die je dagelijks op je computer krijgt kunt personaliseren? Je kunt kiezen welke notificaties je krijgt, op welke tijdstippen je geen notificaties wil ontvangen en hoe notificaties eruit zien. Op deze manier kan je je focussen op dat wat voor jou het belangrijkste is.

Lees meer

WiFi in elke uithoek van huis of kantoor?

By | Nieuws

Tegenwoordig is het wenselijk om in elke ruimte Wifi dekking te hebben. Steeds meer apparaten maken gebruik van Wifi. Denk aan je smartphone, laptop, tablet en soms zelfs je tv. Er wordt steeds meer van het Wifi bereik verwacht en er wordt meer gebruik van gemaakt. Je Wifi wordt zwaarder belast dan enkele jaren geleden. Dat heeft invloed op het signaal van de Wifi. Om ervoor te zorgen dat overal in huis of op kantoor goede dekking is, voldoet één Wifi punt vaak niet meer.

Lees meer
Datacenter Eindhoven

Bezoek aan high-tech datacenter

By | Team

Op vrijdag 25 augustus brachten Dave en Aaron een bezoek aan het datacenter van Interconnect in Eindhoven. Op uitnodiging van Patrick de Lima mochten zij een kijkje nemen in de keuken van dit high tech datacenter. “Een leuk en indrukwekkend uitje”, aldus Dave.

Lees meer
Windows live mail stopt

Windows stopt met Live Mail

By | Nieuws

Vanaf 10 januari 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning aan Windows Live Mail. Het gratis mailprogramma binnen Windows blijft werken, maar het programma wordt niet meer bijgewerkt en eventuele nieuwe problemen worden niet meer opgelost. Daardoor loop je dan het risico dat het gebruik van Windows Live Mail niet meer veilig is.

Lees meer

Beveiliging tegen ransomware

By | Nieuws, Ransomware

Ransomware, we schreven er al eerder een blog over. Een onopvallend en vervelend virus dat via zogenaamde e-mails van bijvoorbeeld KPN, Interim Justitia of Wehkamp verspreid wordt. Het virus versleutelt alle bestanden op je computer of laptop. Totdat je een flinke som geld betaalt, kun je niets met de versleutelde bestanden doen.

Lees meer

Elde College VMBO Doedag

By | Ontwikkeling

Op donderdag 10 november 2016 is voor de 25e keer een VMBO Doedag georganiseerd op het Elde College. Kinderen maken zo kennis met de beroepspraktijk van bedrijven uit Schijndel en omstreken en met de verschillende vormen van onderwijs.

Lees meer
dWise Computers Bedrijfswagen

Bedrijfswagens

By | Nieuws

Zoals al vaker aangegeven geloven wij niet in een winkel voor het werk dat wij doen. Wij willen vooral de hulp bieden op de plek waar vraag zich voordoet. Bij jou op kantoor, bij jou thuis of op locatie. Daarom was het voor ons een logische volgende stap om te investeren in mobiliteit. Twee bedrijfsauto’s waarmee ook het vervoer van apparatuur makkelijker wordt.

Lees meer
dWise Computers

Uitbreiding in Sint-Oedenrode

By | Team

We zijn erg blij dat we een nieuwe ervaren kracht mogen introduceren. Aaron van Weert heeft al jaren gewerkt in de computerbranche, als laatste voor TotalTech. Frank en Aaron zijn goede vrienden en dat sluit goed aan bij ons geloof in het bouwen aan een sterk en hecht team. In september werkt Aaron nog vanuit de winkel van Totaltech, vanaf oktober vanuit ons nieuwe kantoor in Sint-Oedenrode!

Lees meer