Heeft jouw computer een voorjaarsschoonmaak nodig?

By 15 maart 2018Nieuws
Computeronderhoud-dWiseComputers

Het is bijna lente en daarmee is ook de tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak aangebroken. De tuin wordt weer netjes gemaakt, de kasten in huis uitgeruimd en de auto gewassen. Alles fris en schoon voor het lenteweer. Behalve je computer, toch?

Waarom computeronderhoud?

Je computer is een technisch hoogstandje en heeft regelmatig computeronderhoud nodig om de kans op grotere problemen zo klein mogelijk te maken. Vergelijk het met je auto, deze moet ook eens in de zoveel tijd naar de garage voor de gebruikelijke controles en keuringen: je wilt immers veilig de weg op. Met deze controles en keuringen voorkom je vaak grotere problemen. Met een computer werkt het net zo. Deze heeft jaarlijks een controle en onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren.

Wat gebeurt er met mijn computer tijdens het onderhoud?

Bij het computeronderhoud komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • In overleg verwijderen van niet gebruikte software;
  • Opschonen van lokale profielgegevens;
  • Updaten van besturingssysteem, software en drivers;
  • Controleren van beveiligingsinstellingen, zoals antivirus en/of firewall;
  • Bijwerken van documentatie.

Het computeronderhoud duurt ongeveer drie kwartier per computer en kan op locatie worden uitgevoerd. Bedrijven ontvangen documentatie over en een rapportage van het uitgevoerde onderhoud. Bekijk wat we voor je kunnen doen op het gebied van computerbeheer.

dWise Computers

We vinden het erg belangrijk dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je computer. Daarom kijken we kritisch naar welke applicaties je nodig hebt en hoe we de computer het beste in kunnen stellen voor jouw gebruik. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met jou. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op