Computerproblemen door warmte

By 22 mei 2018Nieuws
oververhitting laptop

De zomermaanden brengen vaak veel goeds. Onder meer een heerlijk zonnetje, barbecueën met vrienden en een ontspannen vakantie. In de zomer breng je logischerwijs meer uren door in de buitenlucht. Wat dacht je van in de tuin op je laptop werken in plaats van op kantoor? Lekker in dat warme zonnetje. We smeren onszelf in, zorgen ervoor dat we voldoende drinken en we zoeken regelmatig de schaduw op.

Maar kan je laptop eigenlijk wel tegen die warmte? We willen uiteraard dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je mobiele computer en daarom geven we je enkele tips die je kunt toepassen tijdens dat verrukkelijke zomerweer.

Controleer de luchtcirculatie

Een stofvrije laptop zal de warme lucht naar buiten laten ontsnappen om zichzelf te koelen. Stof, huisdierharen en rook kunnen ervoor zorgen dat het luchtcirculatiesysteem dicht slibt. Het schoonmaken van de laptop kun je het beste door een professionele partij laten uitvoeren. dWise Computers kan je hierbij van dienst zijn.

Houd de laptop gesloten

Wanneer je laptop erg heet wordt, kan het verleidelijk zijn om deze te laten afkoelen door de onderkant van je laptop te openen. Dit lijkt heel eenvoudig, maar de kans dat je laptop hierdoor schade oploopt is groot! De binnenkant van een laptop is erg kwetsbaar, waardoor het niet verstandig is om zelf allerlei schroefjes los te draaien. Een schroevendraaier of schroefje op de verkeerde plek kan al veel (onherstelbare) schade aanrichten.

Plaats de laptop op een koele plek

Net zoals wij zelf de schaduw opzoeken, is het belangrijk om ook de laptop op een koele plek neer te zetten. Een laptop raakt kan oververhit raken als deze bijvoorbeeld in een auto ligt of in de felle zon staat. Een laptop die te warm is, gaat vaak blazen om zijn warmte kwijt te raken. Wanneer dit gebeurt, dan is het verstandig om je laptop zo snel mogelijk naar een koelere plek te verplaatsen. Doe je dit niet en blijft je laptop oververhit, dan loop je het risico dat de harde schijf crasht.

Check je laptop en voorkom oververhitting

Oververhitting van je laptop gebeurt gemiddeld pas bij 100 graden Celsius of meer en ter bescherming sluit de laptop zichzelf op zo’n moment ook direct af. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de laptop direct bij het eerste zonnestraaltje oververhit raakt, maar je moet er wel alert op zijn dat deze niet te heet wordt. Twijfel je over de luchtcirculatie van je laptop? Neem dan contact met ons op.

Tot slot geven we je graag als tip mee om je laptop voor nu even af te sluiten en te gaan genieten van het heerlijke weer. Fijne zomer!