ESET Consumer Event

By 28 maart 2019Blog, Nieuws
Internet of things

Dave en Aaron brachten op maandag 25 maart een bezoek aan het ESET Consumer Event. Dit evenement richt zich specifiek op online veiligheid. De laatste trends en veiligheidsupdates werden besproken tijdens verschillende presentaties.

Awareness

ESET gaf, tijdens een van de presentaties, aan dat het zeer belangrijk is om je bewust te zijn van de mogelijke online gevaren. Voor Dave en Aaron houdt dat in dat zij op de hoogte moeten zijn van de laatste trends, veiligheidsupdates en hetgeen er binnen de computerbranche speelt. Voor gebruikers van computers en/of internet houdt dit in dat zij zich bewust moeten zijn van mogelijk gevaren zoals (de steeds terugkerende) ransomware.

Tijdens de presentatie was er tevens de mogelijkheid om een Pishing quiz te doen. Door middel van de quiz kom je erachter hoe goed jij pishing e-mails herkent. Benieuwd? Doe de quiz! 

Internet of things

Het Internet of things wordt steeds groter. Steeds meer apparaten kunnen met elkaar communiceren. Waar voorheen alleen computers met elkaar konden communiceren, is het nu ook mogelijk om allerlei verschillende apparaten met of zonder (computer)scherm met elkaar te laten communiceren. De apparaten communiceren via een draadloze connectiviteit. Wanneer je bijvoorbeeld enkele laptops, slimme lampen, smart-watches , een smartTV en wellicht een luidsprekersysteem hebt, ontstaat er bij jou thuis een ‘eigen netwerk’. Hackers kunnen door middel van deze slimme, maar onbeveiligde, apparaten toegang krijgen tot jouw netwerk.

ESET geeft aan dat het Internet of things nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Het is voor hackers vrij eenvoudig om een onbeveiligde luidspreker te hacken en via die luidspreker en jouw netwerk toegang te krijgen tot andere apparaten zoals je computer of server.