Help! Mijn laptop heeft waterschade…

By 3 juli 2018Nieuws
Waterschade laptop

Waterschade… een breed begrip. We gaan het in deze blog niet hebben over waterschade die aangericht wordt door bijvoorbeeld een overstroming. Dat komt in Nederland nu eenmaal niet zo vaak voor. En dan is de schade aan je laptop waarschijnlijk niet je hoogste prioriteit. In deze blog willen we het wel hebben over waterschade aangericht door het knoeien van koffie of thee over je laptop. Want wat moet je dan doen? En wat houdt deze schade in?

Waterschade aan je laptop

Waarschijnlijk is het niet je beste dag of heb je heel veel haast. Vluchtig ben je aan het werk, overal op tafel liggen papieren verspreid en in het midden staat je laptop. Je moet immers ook je e-mail bijwerken. En plots gaat dat kopje koffie of thee, het glaasje fris of die beker met sap om. Het drinken komt in aanraking met je laptop. Je raakt in paniek… wat nu?!

Zet de laptop uit

Water en elektronica gaan niet zo goed samen… zet zo snel mogelijk je laptop volledig uit. Niet op slaapstand, echt volledig afsluiten. Verwijder indien mogelijk de accu en/of oplader van de laptop. Het volledig afsluiten van stroom op de laptop kan ernstige schade voorkomen. Tot slot kan je met een droge doek de vloeistof absorberen. Ga niet zelf je laptop demonteren, daarvoor kan je beter contact met ons opnemen. Wij kunnen de laptop voor je uit elkaar halen en bekijken wat de daadwerkelijke schade is. Aan de hand daarvan kunnen we bekijken wat de opties zijn.

Het belang van een back-up

In het ergste geval is je laptop niet meer bruikbaar. Een scenario dat we je absoluut niet toewensen, maar je moet er wel rekening mee houden. Een back-up is in dat geval erg handig! Je bestanden worden dan veilig bewaard op een server of in de cloud. Meer informatie over het maken van een back-up lees je in deze blog.