Microsoft stopt ondersteuning Windows 7

By 4 januari 2019Blog, Nieuws
Windows 7 ondersteuning stopt

In 2009 lanceerde Microsoft Windows 7. Eind 2017 maakte Microsoft bekend de ondersteuning van Windows 7 in 2020 te willen stoppen. In enkele etappes wordt het gebruik én de ondersteuning van Windows 7 verminderd. Zo stopte Microsoft in 2015 met het uitbrengen van nieuwe features voor Windows 7 en op 31 oktober 2018 beëindigde Microsoft de ondersteuning voor het downgraden van Windows 10 naar Windows 7. Microsoft wil zo laten zien dat ze toewerken naar de volledige beëindiging van Windows 7.

Windows 7 onveilig vanaf 14 januari 2020

Op 14 januari 2020 worden de beveiligingsupdates voor Windows 7 stopgezet. Microsoft levert vanaf dan geen technische ondersteuning en geen automatische updates meer ter bescherming van jouw laptop of computer. Wanneer deze updates stopgezet worden, is Windows 7 te beschouwen als een onveilig besturingssysteem. Computers met Windows 7 zijn vanaf dan een zeer gemakkelijk doelwit voor hackers, virussen en malware. Vanaf 2023 wil Microsoft ook Windows 8.1 niet meer ondersteunen.

Meer informatie over het stoppen van de ondersteuning van Windows 7 vind je hier.

Oplossing: upgrade naar Windows 10

Om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem op jouw computer ondersteund wordt, is het verstandig om met enige regelmaat te upgraden naar een nieuw besturingssysteem. In dit geval kun je Windows 7 bijvoorbeeld upgraden naar Windows 10. Op die manier kun je weer gebruik maken van veilige en verbeterde software. Wil je meer weten over het upgraden van jouw besturingssysteem? Neem dan contact met ons op!