Office 2019

By 6 november 2018Blog, Nieuws

Windows heeft een nieuwe versie van Office uitgebracht, namelijk Office 2019. Deze versie is een standalone versie van Office, ter vergelijking:Office 365 werkt op abonnementsbasis. Je betaalt dan maandelijks of jaarlijks voor toegang tot alle Office-software, die regelmatig van updates worden voorzien. Met een Office 365 abonnement beschik je altijd over de nieuwste versie van Office. Office 2019 wordt gezien als de opvolger van Office 2016. Drie jaar aan updates, die Office 365-gebruikers al hebben gekregen, zijn gebundeld in een eenmalige release. Daar betaal je één keer voor en er komen daarna geen nieuwe functies meer bij.

Office 2019 biedt onder meer een aantal visuele verbeteringen, zoals moderne icoontjes. Daarnaast zijn er per Office-programma ook verbeteringen op inhoud toegevoegd. In onderstaande alinea’s lichten we enkele verbeteringen per programma uit. Bekijk hier alle verbeteringen.

Microsoft Word

In Word kun je kiezen voor een donker thema, ideaal voor als ’s avonds nog achter de computer zit. Daarnaast is er een spraak-naar-tekst-functie toegevoegd, hiermee kun dicteren. Deze functie is echter nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar. De nieuwe voorleesfunctie werkt wel in de Nederlandse taal.

Microsoft Excel

In Excel zijn er verschillende nieuwe formules bijgekomen, naast aanpassingen aan bestaande formules zodat deze gemakkelijker uit te voeren zijn. Een overzicht van die formules vind je hier. Er zijn ook nieuwe manieren om data te visualiseren, zoals bijvoorbeeld in een trechterdiagram en een geografische kaart.

Microsoft Outlook

In Outlook is de belangrijkste aanpassing de komst van de ‘Postvak in met prioriteit’. Het mailprogramma maakt daarin automatisch onderscheid tussen belangrijke e-mails en minder belangrijke e-mails, bijvoorbeeld reclame-mails. Je kunt dit, als je wilt, ook uitschakelen. Tevens handig zijn de @-mentions, zoals je ze kent van onder meer WhatsApp en Slack. Zodra iemand specifiek jouw aandacht wil trekken in een mail die aan meerdere mensen wordt verstuurd, doet diegene dat met een @ ervoor. Je krijgt dan een extra melding.