Snel internet in het buitengebied

By 23 maart 2018Nieuws

We schreven eerder al een blog over wifi in elke uithoek van huis of kantoor. Voor velen van ons is snel internet door middel van een glasvezeldienst vanzelfsprekend. We raken zelfs geïrriteerd als het even niet werkt. Maar woon je in het buitengebied, dan is dat snelle internet en die glasvezeldienst helemaal niet vanzelfsprekend.

Samenwerking Solcon en Glasvezel buitenaf

Solcon en Glasvezel buitenaf werken samen om in het buitengebied een glasvezelnetwerk aan te leggen. Samen streven zij naar veilig, betrouwbaar, stabiel en snel internet voor bewoners in het buitengebied of op het platteland.

Glasvezel buitenaf

In verschillende provincies zijn zogenaamde glasvezelcampagnes gaande. Een initiatief van Glasvezel buitenaf. De ambitie van dit initiatief is om iedereen in het buitengebied of op het platteland in Nederland te voorzien van snel internet.

Solcon

Solcon is een internetprovider waarbij veiligheid en privacy erg belangrijk zijn. Deze internetprovider doet de volgende beloften aan haar klant: de allerbeste veiligheid, echt persoonlijk, toonaangevend op elk gebied, pionierend en innovatief. Solcon is in 1996 opgericht en in 2017 overgenomen door KPN. De provider zette haar service en dienstverlening na de overname door KPN onder eigen naam voort.

Wat betekent dit voor bewoners van het buitengebied?

Binnen onbepaalde tijd is er ook in Sint-Michielsgestel en Meierijstad snel (tot wel 250 Mb/s) internet in het buitengebied. Om gebruik te maken van dit snelle internet in het buitengebied dien je te beschikken over een glasvezelabonnement. Verschillende providers, waaronder Solcon, bieden een dergelijk abonnement aan. Wij hebben een goede ervaring met Solcon en raden daarom deze provider aan. Als je al gebruikmaakt van een KPN e-mailadres en je wilt overstappen naar een Solcon glasvezelabonnement, dan is het mogelijk dit e-mailadres te behouden. Dit geldt alleen voor een e-mailadres dat eindigt op @kpnmail.nl, @planet.nl, @hetnet.nl, @kpnplanet.nl, @wxs.nl of @freeler.nl.

Actie ondernemen

We denken graag met je mee en kunnen ondersteuning bieden bij het overstappen naar een andere provider. We zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk weer goed werkt. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met jou. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op