Waarom kiezen wij steeds vaker voor Lenovo?

By 30 augustus 2018Nieuws
Lenovo

De markt is continue in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Naast onze reguliere werkzaamheden voor klanten besteden we daarom ook veel tijd aan het monitoren van de laatste ontwikkelingen. Zo merken we de laatste tijd dat de modellen van Lenovo steeds meer concurreren met de modellen van HP. We zijn erg tevreden over HP maar merken dat we, afhankelijk van de vraag, steeds vaker Lenovo verkopen. Lenovo is voor velen een vrij onbekend merk en we vertellen je er daarom graag iets meer over.

Lenovo nam eerder IBM over

Lenovo is van oorsprong een Chinese computerfabrikant. In 2005 nam Lenovo de PC-divisie van IBM over. Dat maakte Lenovo destijds direct ’s werelds derde computerfabrikant. Naast computers ontwikkelt Lenovo ook fotoapparatuur en telefoons. Veel laptops van Lenovo zijn getest volgens militaire specificaties in extreme omstandigheden met stof, trillingen, hitte, kou, hoogte, water en vocht.

Laptop: Thinkpad

Deze zakelijke laptop werd eerst door IBM ontwikkelt. Lenovo heeft na overname van IBM de Thinkpad verder ontwikkelt. In 2017 werd het 25-jarige jubileum van dit model gevierd. De Thinkpad is een degelijke laptop en bestaat uit betrouwbare componenten. De Thinkpad is verkrijgbaar in verschillende modellen met ieder hun eigen specificaties. De Thinkpad laptops zijn te herkennen aan de rode knop, ofwel Trackpoint, op het toetsenbord. De meeste laptops van Lenovo zijn standaard uitgerust met een SSD, voldoende geheugen en een krachtige processor.

Desktop: Thinkcentre

De Thinkcentre desktops van Lenovo worden ook wel omschreven als mini-pc’s. Net zoals de Thinkpad laptops zijn ook de desktops van deze serie degelijk en betrouwbaar. De Thinkcentre desktop is energiezuinig en stil in gebruik. Doordat de desktop koel blijft, gaan belangrijke componenten langer mee. Daarbij komt ook nog dat de desktops door hun energiezuinige gebruik, milieu-vriendelijk zijn. Lenovo heeft ook rekening gehouden met het beveiligen van informatie op de desktop. De TPM chip beschermt namelijk alle informatie die op de SSD staat.