Windows 10 tip: herstel jouw wachtwoord

By 30 oktober 2019Blog, Nieuws
Microsoft-account wachtwoord herstellen

Het is je vast weleens overkomen; je wilt inloggen op jouw computer, maar helaas lijkt het erop dat het wachtwoord niet juist is. Wat nu? Altijd praktisch om te weten. Ook voor degenen die nu denken: dat overkomt mij nooit! In deze blog vertellen we je daarom hoe je jouw wachtwoord eenvoudig kunt herstellen.

Wachtwoord Microsoft-account herstellen

Wanneer je je wachtwoord voor Windows 10 wilt herstellen, heb je een Microsoft-account nodig om in te loggen op het besturingssysteem. Een Microsoft-account is bijvoorbeeld een Hotmail- of Live-adres. Microsoft heeft een speciale wachtwoord-resetpagina beschikbaar voor het herstellen van jouw wachtwoord.

Als je jouw wachtwoord wilt resetten, heb je de keuze uit drie opties:

  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten;
  • Ik weet mijn wachtwoord, maar ik kan me niet aanmelden;
  • Ik denk dat iemand anders mijn Microsoft-account gebruikt.

Hier kies je de optie die voor jou van toepassing is en klik daarna op de knop Volgende om verder te gaan. In het volgende scherm krijg je de vraag op welk Microsoft-account het opnieuw aanmaken van het wachtwoord betrekking heeft. Hier kun je het e-mailadres van jouw Microsoft-account invullen. Ter beveiliging moet je ook een aantal captcha tekens overnemen.

Pas jouw wachtwoord aan

Wanneer je jouw e-mailadres hebt ingevoerd ontvang je hierop vrijwel een e-mail met de code om jouw wachtwoord te resetten. Die code kun je vervolgens invoeren in het veld dat verschijnt op de websitepagina van Microsoft. Als de code correct ingevuld is, kun je een nieuw wachtwoord aanmaken voor jouw Microsoft-account. Als alles gelukt is, kun je je met het nieuwe wachtwoord inloggen op jouw computer.

Wachtwoord herstellen zonder Microsoft-account

Met de hierboven uitgelegde methode kun je jouw wachtwoord alleen herstellen als je beschikt over een Microsoft-account. Wanneer je alleen een lokaal Windows 10-account gebruikt wordt het resetten van jouw wachtwoord ingewikkelder. dWise Computers helpt je hier graag via Hulp op Afstand mee verder.